top of page

Over Ed

Na de Kunstacademie in Haarlem ben ik sinds 2009 werkzaam als kunstenaar. Ik heb een diepe fascinatie voor afsnijdingen, belijningen, beweging en diepte. 

Een grote uitdaging is de vormen zo strak mogelijk te krijgen, diepte en dynamiek in het schilderij te krijgen. Dat de kijker meebeweegt en steeds weer iets nieuws ontdekt. In de loop der jaren heb ik deze techniek steeds verder verfijnd. Ik werk in opdracht voor organisaties en particulieren en exposeer regelmatig in galeries in binnen- en buitenland.

Naast mijn werk als kunstenaar geef ik sinds vier jaar les aan drie groepen bij de KSK (Krommenie Schilder Kring). Dit is ontstaan vanuit een workshop die ik gaf over abstracte kunst. Hierin leren de leden in contact te komen met een andere manier van benaderen van hun eigen werk en werkwijze. 

Ook geef ik workshops op het strand van Scheveningen bij een vaste strandtent Down Under Beach aan het Zwarte Pad. Niet iedereen kan tijdens een bedrijfsuitje meedoen aan de sportactiviteiten en daarvoor is een alternatief in de strandtent. De workshop bestaat o.a. uit jutterskunst maken, Surf Art schilderen of zandsculpturen in de branding van de zee maken. Voor de jutterskunst ga ik eerst jutten met de mensen om daarna met de verzamelde spullen kunst te maken in de strandtent. 

Daarnaast heb ik een stadswandeling door het centrum van Amsterdam ontwikkeld: wandelen met Rembrandt. Deze wandeling verbindt de plekken en gebeurtenissen uit de tijd van Rembrandt. Ik vind het boeiend dat deze grote kunstenaar 20 minuten van mijn huis zijn belangrijkste werk maakte en leefde. Daarom ben ik in zijn leven ingedoken en kwam uit op deze wandeling. Ik vertel over zijn leven, gezin, werk en wandel langs monumenten die voor hem belangrijk waren in Amsterdam. Deze 2,5 tot 3 uur durende wandeling door de binnenstad is voor kleine groepen die geïnteresseerd zijn in de wereld van deze meester. 


Wil je meer zien van mijn werk of heb je interesse om een bezoek te brengen aan mijn atelier, laat het mij dan weten en neem contact op! 

Contact

Ik vind het altijd leuk om van je te horen. Ook ben je van harte welkom in mijn atelier in Westzaan om eens te komen kijken naar mijn werk.
Je kunt op een aantal verschillende manieren contact met mij opnemen. 

TELEFOON
06 19 53 21 81

MAIL
ed.oosterhoorn@gmail.com


 
Ed Oosterhoorn

Ed Oosterhoorn

bottom of page